Muvie dari seberang

Sebenarnya gua baru je tengok cerita ni, agak-agak bulan lepas gua dapat file muvie ni. Padahal cerita ni gua rasa tahun lepas dah keluar. Rasenye la. Tapi memang dah lama da cerita ni. Dari mula sampai la habis gua tengok cerita ni. Sampai dua ke tiga kali gua repeat tengok cerita ni. Memang hebat + versetail jalan penceritaan nye. Tapi penceritaan muvie ni agak lembap + bosan tapi cerita ni banyak membawa maksud yang tersendiri. Jalan cerita yang cukup menarik bagi gua walaupun cerita ni bukan cerita aksi + thriller. Gua rasa bole bagi 4 bintang daripada 6. Maknanye 4/6 la jawabnye.

Walaupun cerita ni tak sehebat cerita aksi sepider man atau pun suparman, gua rasa cerita ni memang besh dan layak di tonton rakyat malaysia. Tak rugi kalo lu orang pun sama tengok cerita ni. Banyak pengajaran yang dapat dari muvie ni. Gua rase semua isi-isi nye bole diterima akal dan di peraktik kan dalam kehidupan. Very well, gua rasa puas hati la tengok cerita ni. Gua rasa sanggup beli dvd original semata-mata nak support cerita sebegini rupa. HAHAHA. Gua harap cerita kat malaysia pun bole jadi setaraf macam cerita dari seberang walaupun cerita dari seberang nampak macam tak fames sebab publisiti tak banyak. Tapi yang penting sekali 'support our local scene'. Gamaknye.

Walaupun kecik-kecik tapi bakat besar beb.

2 comments:

faezah said...

criter kisah kanak-kanak...

Azwan Azlan said...

cerita legend ni.

"Hiduplah untuk memberi sebanyak-banyaknya ,
Bukan untuk menerima sebanyak-banyaknya. "

Qoute ni memang betul-betul true mendalam.